Direktlänk till inlägg 22 juli 2012
Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gr smör
1 1/2 dl mjölk
Fyllning
2 pkt bacon
400 gr broccoli (fryst)
2-3 dl ost (mindre ä 200 gr)
Äggstanning
3 1/2 dl mjölk
4 ägg
Salt (ej för mycket) & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla torrvaror till pajdegen.
Finfördela smöret i torrvarorna
Häll i mjölken, och blanda till en deg.
Tryck ut degen i en form med höga kanter.
Förgrädda i 10 minuter.
Om man penslar med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen ytterligare mot blöt fyllning
Under tiden du förgräddar skalet gör du i ordning broccoli och baconet.
Använder du fryst broccoli skall den va tinad. Använder du färsk delar du den i mindre bitar.
Skär sedan baconet smått, knaperstek i en stekpanna utan smör. Var noga med att röra så att det ej fastnar i pannan. Lägg det färdigstekta baconet på en bit papper, låt rinna av.
Fyll botten på pajskalet med broccoli, strö över knaperstekta baconet och sen osten.
Häll sedan äggstanningen över (Mjölk, ägg, och salt & peppar ihopblandat)
Grädda mitt i ugnen;
Antingen 200 grader i 20-30 minuter
eller 175 grader i 35-40 minuter
Servera med kokt broccoli eller en god sallad.
Övriga tips jag tänkt testa med ovanstående:
Tips 1:
Minska rivna osten med ca 1 dl och tillsätt denna i äggstanningen
Toppa då baconen med 2 pkt kvibille ädelost (120 gram/st) istället
Och häll därefter äggstanningen över och grädda.
Tips 2:
Ändra äggstanningen till nedanstående:
3 ägg
2 dl creme fraich (vanlig eller lätt)
1/2 tsk salt
Återkommer väl som nya recept när jag testat ovanstående tips ;))
Kände för något nytt än bara den "vanliga" tacosen. Och detta måste nog vara bland det godaste jag ätit ? 4-500 gr nötfärs 1 påse taco kryddmix Vatten 1 burk krossade tomater 1 burk nacho cheese dip 1,5 dl gräddfil (vi använde laktosfri) Ca 50...
Ca 1 kg grytbitar (nötkött)3-4 gula lökar1 liten vitlöksklyfta3 kalvbuljongtärningarCa 5 dl vatten (ev mer - se beskrivningen)4 morötter4-6 msk ljus soja (japansk)3 dl matlagningsgräddeEv. Maizena eller mjöl för att göra såsen tjockare (jag hade inte...
Kom på att jag inte hade saffransbullar på min sida, och det går ju inte för sig. Hittade ett nytt recept som jag tänkte testa och baka till lucia 50 gr jäst (för söta degar) 150 gr smör eller margarin 2 påsar saffran (á 0,5 gr) 1,5-2 ...
Pajdeg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 gr smör 1 1/2 dl mjölk Fyllning ca 600 gr broccoli ca 140-200 gr ädelost (jag använde Kvibille) Äggstanning 3 ägg 2 dl creme fraich (vanlig eller lätt) 1/2 - 1 tsk s...
125 gr smör eller margarin 1,5 dl socker 2 tsk vanillinsocker 1 ägg 4 dl potatismjöl Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader Rör ihop matfett, socker och vanillinsocker. Tillsätt ägget. Arbeta in potatismjölet. Rulla små kulor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|