Senaste inläggen

Av minarecept - 7 februari 2010 19:11

4 bitar benfri laxfilé

1 burk smaksatt creme fraisch

ev. citrondroppar, citronpeppar och salt

4 lagom stora bitar smörad folie



Potatis, sallad och smält smör.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smöra foliebitarna. Placera laxbitarna ovanpå.

Om man vill kan man salta och peppra och ev. gnida in laxen i lite citrondroppar.

Fördela den smaksatta creme fraischen jämnt över laxbitarna

Vik folien över laxen och rulla ihop kanterna så att det blir ett tätt paket.

Sätt foliepaketen i den varma ugnen i mellan 15-30 minuter (beroende på storleken på laxen )


Servera med Potatis, smält smör och sallad.


Som smaksatt creme fraische har jag använt chili och paprika eller tomat och basilika. Beror lite på vad man känner för just då   

Av minarecept - 2 februari 2010 16:24

1-2 fläskfiléer

5 dl cream fraiche

3 dl grädde

1 dl Soya (gärna Mushroom)

2-3 tsk sambal oelek

ev. lite maizena


Gör så här:

Ansa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna tätt i en form (se till att välja rätt storlek på form, så köttet ligger tätt).

Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke och häll över detta över köttet.

Täck med folie, och in i ugnen i 1 timme och 30 minuter på 175 grader.


Servera med ris (gärna jasmin) och en god sallad.


Källa: Min mamma


Lättlagad och smarrig fläskfile. Jag använder mig av lätt creme fraiche, matlagningsgrädde (15 %) och ljus soya (då sambon inte tål svamp) och det fungerar finemang. Ta gärna lite mer soya bara då, men bara lite mer   


Osäker hur många personer detta ska räcka till, men hos oss räcker det till 2 vuxna och 2 barn + att vi får två matlådor till   

Kött · Ris
Ovido - Quiz & Flashcards