Direktlänk till inlägg 6 december 2011
ca 600 gr grytbitar av nötkött (eller mer om man vill ha mycket kött)
2 gula lökar
Salt, peppar, paprikapulver (krydda helt efter eget önskemål)
smör till stekning
2 öl (valfri sort 2,8%, jag köpte Falcon, men ska nog välja annan sort nästa gång)
1 liter vatten (eller mer)
2-3 buljongtärningar
2 msk svart vinbär gele
5-6 hela pepparkorn
3 lagerblad
2-3 palsternacka
5-6 morötter
1 purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
Maizena samt en skvätt matlagningsgrädde
Gör så här:
Dela varje lök i 8 delar. Bryn köttbitarna och löken lite i smör, krydda.
Under tiden du bryner, koka upp 7-8 dl öl, 5 dl vatten, lagerblad, pepparkorn, och svart vinbärsgele.
När detta kokar, lägg i det brynta köttet och löken.
Låt detta koka (småputtra) tills köttet är mört, minst 1-1,5 timme.
Skala och skiva palsternackor och morötterna. Skiva purjolöken. Tillsätt detta i gryten, pressa i vitlöksklyftorna, och mer vatten (och även mer öl om man så önskar). Puttra vidare ca 30-60 min till.
Under tiden hinner man skala potatis, och även koka detta till om man önskar ;))
Red grytan med Maizena (ca en halv msk/dl vätska), men tänk på att en stor del av vätskan har puttrat bort. Jag tog ca 3 msk. Späd ut med en skvätt matlagningsgrädde och puttra liten stund till
Serveras som godast med Potatis och svart vinbärs gele. Yummi
Kände för något nytt än bara den "vanliga" tacosen. Och detta måste nog vara bland det godaste jag ätit ? 4-500 gr nötfärs 1 påse taco kryddmix Vatten 1 burk krossade tomater 1 burk nacho cheese dip 1,5 dl gräddfil (vi använde laktosfri) Ca 50...
Ca 1 kg grytbitar (nötkött)3-4 gula lökar1 liten vitlöksklyfta3 kalvbuljongtärningarCa 5 dl vatten (ev mer - se beskrivningen)4 morötter4-6 msk ljus soja (japansk)3 dl matlagningsgräddeEv. Maizena eller mjöl för att göra såsen tjockare (jag hade inte...
Kom på att jag inte hade saffransbullar på min sida, och det går ju inte för sig. Hittade ett nytt recept som jag tänkte testa och baka till lucia 50 gr jäst (för söta degar) 150 gr smör eller margarin 2 påsar saffran (á 0,5 gr) 1,5-2 ...
Pajdeg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 gr smör 1 1/2 dl mjölk Fyllning ca 600 gr broccoli ca 140-200 gr ädelost (jag använde Kvibille) Äggstanning 3 ägg 2 dl creme fraich (vanlig eller lätt) 1/2 - 1 tsk s...
125 gr smör eller margarin 1,5 dl socker 2 tsk vanillinsocker 1 ägg 4 dl potatismjöl Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader Rör ihop matfett, socker och vanillinsocker. Tillsätt ägget. Arbeta in potatismjölet. Rulla små kulor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|