Direktlänk till inlägg 30 april 2011
1 kg kycklingfilé
kycklingfond
grillkrydda, chilikrydda, vitlökspeppar.
1-2 vitlöksklyftor
Olivolja
Gör så här:
Skär (eller klipp) kycklingen i små bitar. Hacka vitlöken.
Fräs vitlöken i oljan, häll i kycklingen och stek en liten stund.
Krydda med lite kycklingfond, grillkrydda, chilikrydda, vitlökspeppar och ev. salt.
Om det blir mycket vätska häll ut en del.
Stek länge så att det blir torrt i pannan och kycklingen har fått ordentlig stekyta.
Häll upp och låt svalna och blanda i en valfri sallad/pastasallad.
Eller servera varm till sallad och pestopasta
Kände för något nytt än bara den "vanliga" tacosen. Och detta måste nog vara bland det godaste jag ätit ? 4-500 gr nötfärs 1 påse taco kryddmix Vatten 1 burk krossade tomater 1 burk nacho cheese dip 1,5 dl gräddfil (vi använde laktosfri) Ca 50...
Ca 1 kg grytbitar (nötkött)3-4 gula lökar1 liten vitlöksklyfta3 kalvbuljongtärningarCa 5 dl vatten (ev mer - se beskrivningen)4 morötter4-6 msk ljus soja (japansk)3 dl matlagningsgräddeEv. Maizena eller mjöl för att göra såsen tjockare (jag hade inte...
Kom på att jag inte hade saffransbullar på min sida, och det går ju inte för sig. Hittade ett nytt recept som jag tänkte testa och baka till lucia 50 gr jäst (för söta degar) 150 gr smör eller margarin 2 påsar saffran (á 0,5 gr) 1,5-2 ...
Pajdeg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 gr smör 1 1/2 dl mjölk Fyllning ca 600 gr broccoli ca 140-200 gr ädelost (jag använde Kvibille) Äggstanning 3 ägg 2 dl creme fraich (vanlig eller lätt) 1/2 - 1 tsk s...
125 gr smör eller margarin 1,5 dl socker 2 tsk vanillinsocker 1 ägg 4 dl potatismjöl Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader Rör ihop matfett, socker och vanillinsocker. Tillsätt ägget. Arbeta in potatismjölet. Rulla små kulor a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|